7 Στρατηγικές για να επαναπροσδιορίσετε την έρευνα εργασίας σας

Μπορεί η ανεργία να είναι αρκετά ανεβασμένη στις μέρες μας, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει καμία δουλειά. Ταυτόχρονα, το περιβάλλον εργασίας ειναι αρκετά ανταγωνιστικό, επομένως το καλύτερο που έχει να κάνει ο μέσος υποψήφιος είναι να αρχίσει το συντομότερο δυνατό την αναζήτησή του ή ενασχόλησή του με κάτι παραγωγικό.

Οι 7 ακόλουθες στρατηγικές θα σας βοηθήσουν στο στόχο σας αυτό:

Ξεκαθαρίστε τι θέλετε

Φαίνεται ότι η πιο βασική ερώτηση αλλά και η πιο δύσκολη για τους νέους να απαντήσουν είναι “τι ψάχνεις;”. Σκεφτείτε ότι σας ρωτάει κάποιος γνωστός/φίλος σας, τι θα απαντούσατε; Μερικές φορές για να μπορέσουμε να απαντήσουμε, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ολόκληρη την εικόνα χωρίς άγχος και παρεμβολές. Να καταλάβουμε τον εαυτό μας, τα δυνατά μας σημεία και τις επιθυμίες μας, καθώς και το χώρο/περιβάλλον στο οποιο θα θέλαμε να εργαστούμε. Αυτό είναι άκρως σημαντικό, καθώς όταν μας ρωτήσει κάποιος τι ψάχνουμε για να μας βοηθήσει ή να μας προσφέρει κάποια γνωριμία, αν δε μπορέσουμε να του απαντήσουμε, δε θα μπορέσει να μας βοηθήσει ουσιαστικά.

Γνωστοποιήστε τις σχετικές σας δεξιότητες

Πιθανότατα όταν είστε στην αναζήτηση για εργασία να είχατε συνηθίσει το τρόπο που δούλευε η προηγούμενή σας εταιρεία. Θα πρέπει να το ξεπεράσετε, αν είστε προσαρμοστικοί και να αφουγκράζεστε τις ανάγκες της αγοράς. Αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κάποια ειδικότητα (όπως πετυχημένοι πωλητές), μπορείτε να εκπαιδευτείτε στο συγκεκριμένο τομέα μέσα από σεμινάρια, εκπαίδευση της εταιρείας, βιβλία, εξάσκηση και να ακολουθήσετε μια λίγο διαφορετική διαδρομή.





Προσέξτε τα πιο συχνά εμπόδια στην αναζήτηση εργασίας

Το πιο συχνό εμπόδιο είναι ο ίδιος τρόπος σκέψης και οι προηγούμενες δουλειές του εργαζόμενου. Οι ρυθμοί και η τεχνολογία αλλάζουν τόσο γρήγορα, που χρειαζόμαστε συνεχή προσαρμογή. Επομένως, δεν έχει τόση σημασία ποια ήταν η δουλειά σας στο παρελθόν, αλλά ποιά θα είναι η επόμενη. Επίσης, αν το γραφείο ή γενικά ο χώρος στον οποίο αναζητάτε την επόμενη δουλειά σας είναι ακατάστατος και έχει πολλά πράγματα, αυτή η εικόνα εμποδίζει τον εγκέφαλο να λειτουργήσει στο μέγιστο και σύντομα θα χρειάζεστε ξεκούραση. Τέλος, μην αφήνετε φίλους και οικογένεια να σας γεμίζουν όλο το χρόνο. Όταν κάποιος δε δουλεύει (άσχετα αν ψάχνει για δουλειά) και το μάθει ο περίγυρός του, είναι πολύ εύκολο να γεμίσει το χρόνο του με βόλτες και αγγαρείες, χωρίς να κάνει κάτι παραγωγικό.

Κατανομή χρόνου

Η αναζήτηση δουλειάς, είναι δουλειά. Οπότε μη ψάχνετε όποτε έχετε χρόνο, αλλά αφιερώστε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά τις οποίες θα ασχολείστε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ξεσκονίστε τις δεξιότητές σας στο Μάρκετινγκ

Είναι κανονικό μάρκετινγκ και το προϊόν είστε εσείς. Θα πρέπει να κάνετε τους άλλους να ενδιαφερθούν γι’ αυτό που προσφέρετε, καθώς και να προσφέρετε κάτι μοναδικό. Σημαντικά όπως πάντα τα social media και η αξιοποίησή τους για να εδραιώσετε τον εαυτό σας και να δικτυωθείτε.

Προετοιμαστείτε (κάντε τη μελέτη σας)

Πηγαίνετε στη συνέντευξη πάντα προετοιμασμένοι, ποτέ χωρίς να έχετε μελετήσει τη κατάσταση εκ των προτέρων. Μελετήστε την εταιρεία, σχόλια για αυτή, το προσωπικό της και προετοιμάστε ένα ευέλικτο πλάνο για τη συζήτηση που θα έχετε εκεί. Μην ασχοληθείτε με τη παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά σκεφτείτε κάποιες προηγούμενες εμπειρίες σας να περιγράψετε που να δείχνουν στοιχεία του χαρακτήρα σας και της δουλειάς σας.

Θυμηθείτε να περνάτε καλά

Δε πρέπει να είστε όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή και να ασχολείστε μόνο με την έρευνα εργασίας. Καλό θα είναι να κάνετε διαλείμματα και να βλέπετε φίλους, να πηγαίνετε στη παραλία και άλλες δραστηριότητες που θα σας χαροποιήσουν και ξεκουράσουν. Ούτως ή άλλως είναι πιθανό να βρεθεί δουλειά από κάποια κοινή παρέα ή κοινό γνωστό!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: