Οι περισσότερες εκθέσεις εργασίας (γνωστές και ως “Ημέρες Καριέρας”) διεξάγονται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου. Πολλοί εργοδότες παρευρίσκονται στις εκθέσεις εργασίας για να προάγουν την επωνυμία τους, αλλά και για να εξοικονομήσουν χρόνο στην επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων. Επειδή οι εργοδότες γνωρίζουν καλά τι ψάχνουν σε έναν υπάλληλο, όποιος πληροί τα κριτήριά τους μπορεί να περάσει από μια επί τόπου συνέντευξη. Αν επισκέπτεστε τέτοιες εκδηλώσεις τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες:
Κάντε μια έρευνα από πριν
Σε κάθε τέτοια εκδήλωση θα υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις για να έρθετε σε επαφή, αλλά δεν θα έχετε χρόνο να τις δείτε όλες. Ερευνήστε από πριν ποιες θέλετε να δείτε ώστε να αξιοποιήσετε πλήρως τον χρόνο σας. Θα βοηθούσε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας για την οποία ενδιαφέρεστε ώστε να δείτε τι θέσεις εργασίας έχουν και τι απαιτήσεις έχει η κάθε θέση. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι πρέπει να δείξετε όταν βρεθείτε με τους υπεύθυνους στην έκθεση.
Προσεγγίστε τους εργοδότες ακόμη και αν δεν έχουν ανοικτή θέση για τη δουλειά που θέλετε
Οι εκθέσεις εργασίας είναι πολύ καλές ευκαιρίες για δικτύωση και θα πρέπει να ξεκινήσετε να μιλάτε με τις σωστές επαφές. Αν υπάρχει ένας εργοδότης στον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε, αλλά δεν κάνει προσλήψεις στη δουλειά που θέλετε, τότε πρέπει και πάλι να πάτε να του μιλήσετε. Επίσης, έτσι μπορείτε να μάθετε το ποιος είναι που διευθύνει το τμήμα για το οποίο θέλετε να εργαστείτε, έτσι ώστε να μπορείτε να κρατήσετε επαφή κατευθείαν με το συγκεκριμένο άτομο.
Να έχετε ετοιμάσει από πριν μια περίληψη των ικανοτήτων σας
Οι εργοδότες επιθυμούν να ακούσουν τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτούς, οπότε πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι με έναν σύντομο λόγο για τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, καθώς και πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Ντυθείτε σαν να πηγαίνετε σε συνέντευξη
Οι συνεντεύξεις της στιγμής συμβαίνουν συχνά στις εκθέσεις εργασίας, οπότε πρέπει να έρθετε ντυμένοι κατάλληλα και να έχετε αντίγραφα του βιογραφικού σας μαζί. Καθώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας, λάβετε υπόψη σας τη γλώσσα του σώματος σας, συμπεριλαμβανομένων της χειραψίας σας, της επαφής με τα μάτια, τις εκφράσεις του προσώπου και της φωνής.
Οι εργοδότες προσέχουν ιδιαίτερα τους υποψήφιους που είναι χαμογελαστοί και ενθουσιώδεις. Θέλουν να δουν έναν υποψήφιο με μια ισχυρή επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους και όχι κάποιον που απλά πήγε εκεί κατά τύχη. Κάποιοι μπορεί επίσης να ελέγξουν το πόσο ενδιαφέρεστε ρωτώντας τυπικές ερωτήσεις συνέντευξης όπως: “Τι ξέρετε για μας;» και «Γιατί θέλετε να εργαστείτε για μας;»
Κρατήστε επαφή
Όπως σε μια συνέντευξη για δουλειά, θα πρέπει να προγραμματίσετε να κρατήσετε επαφή με τις επαφές που γνωρίσατε. Είναι μια ευκαιρία για να σας θυμούνται οι νέες σας επαφές και σας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβετε το ότι έχετε αυτό που ψάχνουν. Πριν τελειώσει κάθε συζήτηση, να είστε βέβαιος ότι έχετε πάρει τις επαγγελματικές κάρτες από τους ανθρώπους με τους οποίους μιλήσατε και ότι έχετε κρατήσει σημειώσει για το πώς θα κάνετε ένα εξατομικευμένο προσωπικό σημείωμα.
Πηγή: e-biografiko.gr
Σχετικά Άρθρα: