10+1 δουλειές για όσους δεν θέλουν να εργάζονται με κόσμο

Δεν είναι ότι δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι καθεαυτό. Απλά θα προτιμούσατε μια ήσυχη βραδιά σπίτι παρά σε ένα γεμάτο μπαρ. Κάποιοι άνθρωποι είναι έτσι από τη φύση τους και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Ευτυχώς για εσάς υπάρχει πληθώρα από επικερδείς δουλείες που μπορείτε να κάνετε και δεν απαιτούν αρκετή διάδραση με πελάτες ή ομαδική συνεργασία.

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας προτείνουμε κάποιες δουλειές οι οποίες προσφέρονται για πιο εσωστρεφείς ανθρώπους και έχουν ικανοποιητική αμοιβή αλλά και προοπτική ανάπτυξης στα επόμενα έτη.





1. Διερμηνέας: Αν μιλάτε άπταιστα μια άλλη γλώσσα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την ικανότητά σας αυτή σε μια θέση διερμηνέα, καθώς είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δουλειές των επόμενων ετών.

2. Αναλυτής της αγοράς (Market Research Analyst): Υπάρχει λόγος που κάποιοι άνθρωποι πίνουν μόνο Pepsi ενώ κάποιοι μόνο Coca Cola. Και είναι δουλειά του αναλυτή της αγοράς να ξέρει το γιατί. Σε γενικές γραμμές ο αναλυτής αυτός ερευνά την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών για να βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν ποιοι είναι οι πελάτες τους, τι θέλουν και πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γι αυτό.

3. Προγραμματιστής: Αγαπάτε τα computer? Τότε σκεφτείτε να γίνετε προγραμματιστής Ενώ κάποιοι αναπτύσσουν τις εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, άλλοι αναπτύσσουν τα λογισμικά που έχουν οι διάφορες συσκευές.

4. Πολιτικός Επιστήμονας: Αν έχετε έφεση στην πολιτική και σας αρέσει τότε ίσως πρέπει να γίνετε πολιτικός επιστήμονας. Οι επιστήμονες αυτοί ερευνούν και αναλύουν τις πολιτικές ιδέες και τις κυβερνητικές πρακτικές και προβλέπουν πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές τάσεις.

5. Οικονομικός Αναλυτής: Αν οι φίλοι σας έρχονται σε εσάς για οικονομικές συμβουλές τότε πρέπει να γίνετε οικονομικός αναλυτής. Οι οικονομικοί αναλυτές βοηθούν τις εταιρείες και τους πελάτες τους γενικά να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις

6. Αρχειοφύλακας/ Αρχειοθέτης: Αν σας αρέσει να αρχειοθετείτε τα πράγματα και να τα βάζετε σε τάξη, τότε αυτό είναι το επάγγελμά σας. Η δουλειά σας θα είναι να αξιολογείτε, να επεξεργάζεστε και να φτιάχνετε κατάλογο από διάφορα αρχεία, ιστορικά ή επιστημονικά βιβλία κλπ.

7. Λογιστής: Αν οι αριθμοί είναι το στοιχείο σας, τότε η λογιστική είναι για εσάς. Οι λογιστές προετοιμάζουν και εξετάζουν οικονομικά αρχεία και ετοιμάζουν τις φορολογικές δηλώσεις για πελάτες και επιχειρήσεις. Επίσης, βοηθούν τις επιχειρήσεις με τον έλεγχο των οικονομικών τους κινήσεων και τις βοηθούν να λειτουργούν εύρυθμα.

8. Τεχνικός βίντεο – Μοντέρ: Αν τα πάτε καλά με το να επεξεργάζεστε ταινίες και φωτογραφίες, αυτό το επάγγελμα είναι τέλειο για εσάς.

9. Ηλεκτρολόγος: Αν βαρεθήκατε το ωράριο 9οο – 17οο και την ρουτίνα, τότε ως ηλεκτρολόγος τα αποφεύγετε αυτά, γιατί δουλεύετε με τα χέρια σας, χωρίς σταθερό ωράριο και χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, καθότι τα περισσότερα θα τα μάθετε στη δουλειά.

10. Βιβλιοθηκάριος: Αν σας αρέσει να διαβάζετε μπορείτε να κάνετε αυτό το πάθος σας επάγγελμα πλήρους απασχόλησης.

11. Γραφίστας: Αν τα πάτε καλά με τη σχεδίαση σε υπολογιστή τότε μπορείτε να το κάνετε επάγγελμα. Η δουλειά του γραφίστα είναι να σχεδιάζει σήματα εταιρειών, διαφημίσεις και εξώφυλλα.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: