Μια συνοδευτική επιστολή (ή ένα γράμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος) μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στο να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση όταν υποβάλετε αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο. Αν και οι συστατικές επιστολές και οι δημοσιεύσεις σας είναι σημαντικές για τη διαδικασία της αίτησης, μια καλοδουλεμένη συνοδευτική επιστολή μπορεί να αναδείξει τον επαγγελματισμό σας και τις οργανωτικές σας δεξιότητες, δύο πράγματα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι για την εισαγωγή σας.
Απευθυνθείτε σωστά: Χτίστε μια καλύτερη σχέση προσφωνώντας ονομαστικά το άτομο που θα διαβάσει την αίτηση σας (στον πληθυντικό πάντα), το οποίο συνήθως θα είναι ο επικεφαλής για τις εισαγωγές των προπτυχιακών.
Να είστε σύντομος: Τα βασικά στοιχεία μιας συνοδευτικής επιστολής περιλαμβάνουν
1. Το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας
2. Το όνομα του παραλήπτη
3. Μια εισαγωγική παράγραφο που:
– Μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας
– Μπορεί να χρησιμεύσει για να εκδηλώσετε εσείς το ενδιαφέρον σας για ένα συγκεκριμένο κολέγιο/πανεπιστήμιο
4. Μια παράγραφο όπου θα:
– Αναδεικνύει την ικανότητά σας να ανταπεξέλθετε στο πρόγραμμα όπου εκδηλώσατε ενδιαφέρον
– Θα τονίζει τα πλεονεκτήματα σας και τις ικανότητές σας
– Τους άμεσους και μελλοντικούς σας στόχους
5. Μια παράγραφο όπου θα αναφέρετε συνοπτικά για την εκπαίδευση και την εμπειρία σας
6. Μια δήλωση της εκτίμησής σας για το Πανεπιστήμιο
Χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα: Μην προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον αναγνώστη με εξεζητημένο λεξιλόγιο ή περίπλοκες προτάσεις. Χρησιμοποιήστε απλές, άμεσες και σαφείς προτάσεις. Αφήστε την προσωπικότητά σας να λάμψει μέσα από τα λόγια σας.
Να είστε επαγγελματίας: Γράψτε την συνοδευτική επιστολή όπως θα γράφατε ένα βιογραφικό . Μην χρησιμοποιείτε κακής ποιότητες εκτυπωτές ούτε χειρόγραφα. Χρησιμοποιείστε όσο πιο κοινά πρότυπα μπορείτε.
Δυνατό κλείσιμο: Τελειώστε την επιστολή με ένα κατάλληλο και σύνηθες τέλος, όπως το “Με εκτίμηση” ή το “Sincerely” αν απευθύνεστε σε κάποιο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο.
Εμφάνιση: Τακτοποιήσετε ολόκληρο τον φάκελο της επιστολής σας και κάντε τον να φαίνεται ωραίος χρησιμοποιώντας έναν συνδετήρα για να δέσετε όλα τα χαρτιά μαζί. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που ο εξεταστής θα θέλει να κρατήσει σημειώσεις.
Πατώντας στον σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε ένα υπόδειγμα συνοδευτικής επιστολής στα αγγλικά και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε και άλλα άρθρα μας για την συνοδευτική επιστολή.
Πηγή: e-biografiko.gr
Σχετικά Άρθρα: