Όταν προσπαθείτε να φύγετε από τη δουλειά σας για καλύτερες ευκαιρίες, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Εκτός αν έχετε πολύ καλές σχέσεις με το αφεντικό σας, θα πρέπει να κρατήσετε την αναζήτησή σας κρυφή. Μέχρι να είστε έτοιμοι να προειδοποιήσετε το αφεντικό σας υπό τους δικούς σας όρους, θα σας πούμε πέντε τρόπους ώστε να βρείτε μια νέα δουλειά με ασφάλεια.
1. Μην πάτε στην δουλειά με τα ρούχα της συνέντευξης
Καμμία φορά, ακόμα και καινούργιες κάλτσες να φορέσετε θα το παρατηρήσουν οι συνάδελφοι σας. Αν το εργασιακό σας περιβάλλον είναι συνήθως χαλαρό, τότε οι συνάδελφοι σας σίγουρα θα παρατηρήσουν το κουστούμι σας ή το ταγέρ σας όταν τυχαία θα πρέπει να φύγετε για το “ραντεβού με τον οδοντίατρό σας”. Σιγουρευτείτε ότι αλλάζετε ρούχα πριν πάτε στη δουλειά σας.
2. Κλείστε τις ειδοποιήσεις σας από το LinkedIn
Τίποτα δεν θα φανεί πιο ύποπτο στους συναδέλφους σας σχετικά με το γεγονός ότι ψάχνετε δουλειά από το να προσθέσετε διάφορα κολακευτικά στον τίτλο της δουλειάς σας στο LinkedIn. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε εκτός και αν θέλετε να κάνετε αίτηση για δουλειά, αλλά ακόμα και έτσι υπάρχει ένα όριο.
3. Μην τυπώνετε το βιογραφικό σας στη δουλειά
Πολλοί μπορεί να το κάνουν αυτό, μια και οι φωτοτυπίες κοστίζουν, αλλά πριν τυπώσετε το βιογραφικό σας στη δουλειά πρέπει να το σκεφτείτε γιατί μπορεί να το βρει κάποιος πριν προλάβετε να το πάρετε εσείς και να φωνάξει κάτι του τύπου “Μα τι κάνουν τόσες σελίδες εδώ; Ε, για στάσου [το όνομά σας], τι κάνει το βιογραφικό σου εδώ;”
Στην καλύτερη περίπτωση θα τρέξετε στον εκτυπωτή να πάρετε το βιογραφικό σας και θα το κρατήσετε σφιχτά στα χέρια σας ενώ κοιτάτε περίεργα τον κόσμο γύρω σας. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο ύποπτο από αυτό.
4. Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας e-mail για την αλληλογραφία σας
Φανταστείτε το εξής: Κάνετε μια παρουσίαση και καθώς όλοι κοιτούν την οθόνη του υπολογιστή σας στον προτζέκτορα, έρχεται ένα e-mail από μια ανταγωνιστική εταιρεία με θέμα: “Συνέντευξη με το τμήμα HR”. Ακούγεται πολύ κακό, έτσι;
Παρομοίως μην ψάχνετε για θέσεις εργασίας από τον υπολογιστή της δουλειά σας, περιμένετε μέχρι να πάτε σπίτι, να κάτσετε στον καναπέ σας και να χαζέψετε θέσεις εργασίας με την ησυχία σας.
5. Χρησιμοποιήστε σωστά τη δικαιολογία της ψευδούς ασθένειας
Αν υποθέσουμε ότι σας έρχεται ένα e-mail για να πάτε την επόμενη μέρα για συνέντευξη, τότε προφανώς θα χρησιμοποιήσετε κάθε ιατρική δικαιολογία που μπορείτε για να πάτε. ‘Όμως προσέξτε, πρέπει να αφήσετε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια δεύτερη συνέντευξη μέσα σε λίγες μέρες. Μην επιστρέψετε στη δουλειά σας 100% υγιής. Αφήστε τα ενδεχόμενα ανοιχτά για επαναληπτικά “ραντεβού με τον γιατρό”.
Πηγή: e-biografiko.gr
Σχετικά Άρθρα: