Πρώτα απ’όλα Βγείτε απ’ το Σπίτι
Όταν κανείς είναι απορροφημένος στην αναζήτηση εργασίας, είναι εύκολο να εστιάσει στην αποστολή βιογραφικών και να παραμελήσει όλες τις άλλες καθημερινές δραστηριότητες.
Παραδόξως, αυτή η συγκέντρωση μπορεί να λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στην αναζήτηση εργασίας. Φέτος, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και κάντε κάτι διαφορετικό ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να “σταθείτε τυχεροί”.
Βγείτε έξω από το σπίτι ή το γραφείο σας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περνάτε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας μπροστά από τον υπολογιστή. Πολλές φορές είναι αναποτελεσματικό.
Σε όλο το κόσμο, πόσο μάλλον στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι οι ευκαιρίες για δουλειά παρουσιάζονται σε αυτούς που έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες. Συγκεκριμένα οι λεγόμενοι εργασιακοί σύμβουλοι που λειτουργούν κυρίως στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι το 80% των προσλήψεων γίνεται μέσω γνωστών.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν περιορίζετε τον εαυτό σας σε αποστολή βιογραφικών, ουσιαστικά περιορίζεστε σε ένα μικρό ποσοστό των θέσεων. Προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση και στο υπόλοιπο, μεγάλο κομμάτι της πίτας.
Γνωρίστε κόσμο που δραστηριοποιείται στον τομέα σας, πηγαίνετε σε εκδηλώσεις δικτύωσης και εργαστείτε εθελοντικά στο τομέα σας. Όσους ανθρώπους γνωρίζετε βοηθήστε τους. Κάποια στιγμή που θα αδειάσει κάποια θέση, θα σας θυμηθούν.
Επίσης, πηγαίνετε σε μέρη που θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με ανθρώπους που δεν συναντάτε συνήθως στη ζωή σας και είναι εκτός του κλάδου σας. Μέσω αυτών θα ανοίξετε ένα εντελώς καινούργιο δίκτυο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη δουλειά που ψάχνετε. (Έχετε υπόψη σας βέβαια ότι αν ψάχνετε για κάτι πολύ συγκεκριμένο, αυτός ο τρόπος ενέχει το ρίσκο, το καινούργιο δίκτυο ανθρώπων που θα ανοίξετε να μη περιέχει κανένα σχετικό του επαγγέλματός σας)
Επενδύστε Στην Υγεία Σας. Το να είστε σε φόρμα και να νοιώθετε ωραία με το σώμα σας μόνο θετικά έχει. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει στις συνεντεύξεις δίνοντάς σας άλλο αέρα και άνεση, αλλά είναι και καλή ευκαιρία να δικτυωθείτε και να γνωρίσετε κόσμο.
Αν μέχρι στιγμής θεωρούσατε το γυμναστήριο “νεκρό χρόνο” ή αγγαρεία, ξανασκεφτείτε το. Στο γυμναστήριο έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε πολύ κόσμο. Εκεί άνθρωποι όπως οι προσωπικοί γυμναστές μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμοι.
Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός ανθρώπου που γνωρίζει 20 ή και παραπάνω άτομα κάθε μέρα! Αν θέλετε να πάτε ακόμα πιο πολύ στα άκρα ή είστε κάπως πιο ντροπαλός, μπείτε σε ομαδικά προγράμματα και σιγά σιγά γνωρίστε όσους συμμετέχουν μαζί σας.
Ξεκινήστε ένα καινούργιο χόμπι. Είτε αυτό είναι μαθήματα μέσω ίντερνετ (για τους πιο εσωστρεφής), είτε αυτό είναι να γραφτείτε στη σκακιστική λέσχη της περιοχής σας, ένα καινούργιο χόμπι, μπορεί και αυτό να σας ανοίξει πόρτες από εκεί που δεν το περιμένετε.
Δουλέψτε τα Κοινωνικά Δίκτυα. Ιδιαίτερα το LinkedIn. Ίσως η δικτύωση στον πραγματικό κόσμο δεν είναι το φόρτε σας. Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να δικτυωθούμε και να συνδεθούμε με κόσμο που δεν γνωρίζουμε και δεν θα είχαμε καμία πιθανότητα να γνωρίσουμε στην πραγματική ζωή.
Φτιάξτε ένα δυνατό και επαγγελματικό προφίλ σε facebook και linkedin. Μπείτε και στα δύο δίκτυα σε ανάλογες ομάδες (γκρουπάκια) που σας ενδιαφέρουν. Γίνετε δραστήριος και επικοινωνήστε, με ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν (όχι ζητώντας δουλειά αλλά προσφέροντας βοήθεια ή και εθελοντισμό ακόμα).
Από όλες αυτές τις κοινότητες και τον κόσμο που θα μιλήσετε, είναι πολύ πιθανό κάποιοι να σας απαντήσουν και γιατί όχι, να σας προσλάβουν κιόλας.
Μείνετε δικτυωμένος λοιπόν και όλα θα πάνε καλά. Αν θέλετε μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας στο linkedin για να τους βοηθήσετε και αυτούς στην καριέρα τους. Ποτέ δε ξέρετε, μπορεί και να σας θυμηθούν.
Πηγή: e-biografiko.gr
Σχετικά Άρθρα: