Η ανεργία είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, είτε γίνεται ξαφνικά είτε γίνεται με προειδοποίηση. Θα σας φανεί κλισέ, όμως μετά την απώλεια της εργασίας σας πρέπει να ξανασταθείτε στα πόδια σας το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, μόλις χάσετε τη δουλειά σας, η νέα σας δουλειά είναι να βρείτε ξανά δουλειά. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε άλλα πράγματα αντί για αυτό, όμως πρέπει να επικεντρωθείτε στο να βρείτε μια νέα δουλειά. Αν και έχουμε θίξει ξανά το τι πρέπει να κάνετε όταν είστε άνεργος, στο σημερινό μας άρθρο θα σας αναπτύξουμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε μόλις μείνετε άνεργοι εντελώς ξαφνικά.
Φτιάξτε το βιογραφικό σας:
Αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις μείνετε άνεργοι. Θα πρέπει κατ’ αρχάς να έχετε ενημερώσει το βιογραφικό σας με βάση την τρέχουσα εμπειρία σας. Είτε είστε άνεργοι είτε όχι, θα πρέπει να ενημερώνετε το βιογραφικό σας κάθε έξι μήνες, ώστε όταν παρουσιαστεί ανάγκη να το έχετε έτοιμο.
Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών για το πώς να συντάξετε το βιογραφικό σας χωρίς λάθη. Επίσης, σας παραθέτουμε κάποιες φόρμες βιογραφικών για να ξεκινήσετε, αν και καλό θα ήταν να φτιάξετε το βιογραφικό σας από την αρχή, όπως έχουμε ξαναγράψει. Τέλος, καλό θα ήταν αφού φτιάξετε το βιογραφικό σας, να προσέξετε τις λεπτομέρειες εκείνες που θα το κάνουν να κερδίζει τις εντυπώσεις.
Κάντε ένα σχέδιο:
Αφού φτιάξετε το βιογραφικό σας, θα πρέπει να φτιάξετε ένα σχέδιο αναζήτησης εργασίας. Θα πρέπει να κάτσετε και να σκεφτείτε σοβαρά σε ποιόν τομέα θέλετε να ασχοληθείτε και να δώσετε έμφαση εκεί. Είναι δώρον άδωρον το να στέλνετε βιογραφικά σωρηδόν, σε κάθε εταιρεία. Αντίθετα, πρέπει να εστιάσετε σε συγκεκριμένο τομέα, και μάλιστα σε συγκεκριμένες εταιρείες για τις οποίες θέλετε να δουλέψετε.
Επιπλέον, θα πρέπει να συστηματοποιήσετε την έρευνα που κάνετε, ώστε να είστε παραγωγικοί, χωρίς να αναλώνετε χρόνο χωρίς λόγο, διότι ο χρόνος σας μετράει. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα αν φτιάχνατε ένα πρόγραμμα με τις εταιρείες στις οποίες θέλετε να στείλετε βιογραφικά και να αντιμετωπίσετε την εύρεση εργασίας ως μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.
Σκεφτείτε θετικά:
Σε στρεσσογόνες καταστάσεις, όπως η απώλεια της δουλειάς και η πίεση εύρεσης νέας, η θετική ενέργεια είναι η κινητήριος δύναμη που θα σας δώσει το κουράγιο να συνεχίσετε μέχρι να επιτύχετε. Επίσης, είναι πολύ πιθανό αν είστε ψύχραιμος και όχι απεγνωσμένος να βρείτε πιο εύκολα δουλειά. Υπάρχει πληθώρα βιβλίων που μπορείτε να διαβάσετε επί του θέματος, όπως για παράδειγμα το “The power of positive Thinking” (H δύναμη της θετικής σκέψεως στα ελληνικά).
Φτιάξτε συνοδευτικές επιστολές:
Όποιος σας πει ότι οι συνοδευτικές επιστολές δεν είναι σημαντικές, μην τον ακούσετε. Η συνοδευτική επιστολή είναι απαραίτητη όταν κάνετε αίτηση για δουλειά και στέλνετε το βιογραφικό σας, όπως έχουμε γράψει σε αντίστοιχο μας άρθρο.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε φόρμες για τη συνοδευτική επιστολή σας, για να πάρετε μια ιδέα πώς πρέπει να είναι, αλλά και διάφορες συμβουλές, ώστε η συνοδευτική σας επιστολή να κάνει πραγματικά εντύπωση σε όποιον την διαβάσει. Είναι πολύ σημαντικό η συνοδευτική επιστολή σας να μην έχει λάθη, γιατί αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά για την συνολική εικόνα σας.
Χρησιμοποιείτε τα επιχειρηματικά κοινωνικά δίκτυα:
Αν δεν ξέρετε τι είναι το LinkedIn, μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχό μας άρθρο για να έχετε μια ιδέα του πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι. Επαγγελματικά δίκτυα όπως αυτό, μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ στην εύρεση εργασίας, γιατί πολύ απλά σε αυτά είναι μέλη τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες.
Καλή τύχη στην αναζήτησή εργασίας σας!
Πηγή: e-biografiko.gr
Σχετικά Άρθρα: